2019. feb 25.

Öt tibeti rítus ösztönzés Neked ...és magamnak

írta: P.Gabriella
Öt tibeti rítus ösztönzés Neked ...és magamnak

img_8649-collage.jpg

Mint bárkivel, velem is előfordul, hogy elhanyagolom és kissé elhagyom magam. Télen általában. A hideg, a rossz fűtés és a takaró alatti lustaság bizony eléggé eltol a határokig. De annál jobb újra formába lendülni. Igen formába. Most éppen feltűnt, hogy az integető izmom kissé aláfejlődött és a bőr...nos nem annyira tetszetős. Ezért a súlyzó is előkerült...leporoltam. Az ötös felirat ne riasszon, az öt font. Régi bútordarab nálam. Körülbelül 2.3 kg. ...és erre jó az öt tibeti rítus is, mert ezzel mindig hamar visszaállok az eredeti formámba. 

Szeretném itt felhívni a figyelmed, hogy a forma nemcsak a test. A láthatatlan formára - lélek, szellem - is éppúgy oda kell figyelni és hatni rá. Ugye ha minduntalan visszajelzéseket kapsz, hogy a viselkedéseddel valami nem igazán van rendben, akkor változni kell. Ha bölcsességed nem működik, akkor is hatni tudsz ezzel a gyakorlatsorral. Sokkal több, mint puszta mozdulatok sora, mint álatlában a jóga. 

img_8646-collage.jpg

Az apró rituálék is előtte erősítik elszántságod és belemerülésed. Mindegy milyen formában vagyok, akkor is csinálom. Mert ezek a pózok mindenkinek alkalmasak. Még eléggé súlyos fizikai összeroppanás után is hat, csak be kell tartani a fokozatosságot. Mindig elkezdeni nehéz. Ha belelendülsz, nyúlnak izmaid (hirtelen hosszabb lesz a karod és elérhetővé válik a lábujjad :) ), izületeid elkezdenek forogni, gerinced kiegyenesedik, csigolyáid eltávolodnak egymástól és mint egy hatalmas lélegzetvétel, olyan lesz a tested. A belső szervek változása miatt is intelek a fokozatosság betartására.  

Több bejegyzést is találsz ebben a témában a jóga címfelhő alatt. 

Ma egy különleges zenére kezdtem el dolgozni:

Szólj hozzá

Mozgás Jóga Öt tibeti rtíus