Bagolyborsós paradicsomleves
Nagyon kiadós, egytálételnek is simán elmegy. De a bagolyborsófőzőlevét eltettem, mert abból császármorzsát készítettem, a leves utánra.
Hozzávalók:
1/2 csésze bagolyborsó, estére neaztatva, majd kuktában megfőzve (nekem mindig van készen, lefőzve, valami hüvelyes),
7 dl paradicsomlé,
1/2 fej hagyma, apró kockára vágva,
1 szál közepes sárgarépa, megpucolva és felszeletelve,
1-1 tk. szárított rozmaring, lestyán és szurokfű,
só,
kiskocka tészta (Átai Éléskamra, Pannus tészta)
A paradicsolmét betöltöm egy lábosba és feleannyi vizzel felengedem. Hozzáadom a többi összetevőt is, a tészta kivételével. Felforralom fedő alatt, majd takaréklángon legalább fél órát főzöm, ekkor beleteszem a tésztát is, és puhára főzöm.