2023. dec 05.

Bagolyborsós paradicsomleves

írta: P.Gabriella
Bagolyborsós paradicsomleves

0c2fba8f-e56b-483c-9ab1-e399eb105ee5.jpeg

b3c1bfba-fd34-489c-856a-42d917a4d345.jpeg

Nagyon kiadós, egytálételnek is simán elmegy. De a bagolyborsófőzőlevét eltettem, mert abból császármorzsát készítettem, a leves utánra.

Hozzávalók:

1/2 csésze bagolyborsó, estére neaztatva, majd kuktában megfőzve (nekem mindig van készen, lefőzve, valami hüvelyes),   
7 dl paradicsomlé,   
1/2 fej hagyma, apró kockára vágva,   
1 szál közepes sárgarépa, megpucolva és felszeletelve,   
1-1 tk. szárított rozmaring, lestyán és szurokfű,   
só,   
kiskocka tészta (Átai Éléskamra, Pannus tészta)

A paradicsolmét betöltöm egy lábosba és feleannyi vizzel felengedem. Hozzáadom a többi összetevőt is, a tészta kivételével. Felforralom fedő alatt, majd takaréklángon legalább fél órát főzöm, ekkor beleteszem a tésztát is, és puhára főzöm. 

d9a315ab-fe01-4fda-b0df-53ca2d76dcf0.jpeg

Szólj hozzá

Konyha Vegán Étek