2023. dec 05.

Vegán császármorzsa

írta: P.Gabriella
Vegán császármorzsa

5cb40d90-94b6-4135-97f4-e4808418329c.jpeg

A bagolyborsós paradicsomleves készítésekor félretettem a bagolyborsó főzőlevét (aquafaba).

Hozzávalók (2-3 személyre):

1 doboz csicseriborsó (bagolyborsó) vize (aquafaba),   
1/2-1/2 tk sütőpor és kukoricakeményítő,   
180 g liszt,   
4 ek cukor,   
1 csomag bourbon  aníliás  cukor,   
1 csésze növényi tej,   
1 tk sütőpor,   
2 ek almaszósz.

Az aquafabát a sütőporral, kenyényítővel, géppel igen kemén habbá verem. Sokkal több ideig tart, mint a tojásfehérje. 
Egy tálban összekeverem a lisztet, sútőport, cukrokat, majd a növenyi tejjel és az alamszósszal kikeverem. Az almaszósz itt egyfajta ragasztóként működik a tojás helyett. Ezután óvatosan belekevereme a habot. 
Ragadásmentes palacsinta sütőbe, kevés olajat, vagy vegán vajat olvasztok és a massza negyedét egymerőkanállal belecsorgatom. Lefedem egy fedővel és kb. 5 percig így sútö . Majd egy széles lapáttal megfordítom. Én feldobtam, mint a palacsintát. És miközben sül, fekdarabolom. Készre sütöm. Megismétlem, mind a további három adaggal. Igen kiadós, de oszthatom háromba is a tésztát. 
Natúr almaszósszal igen finom. 

5d6d76ee-a3af-4b9b-882f-0ea16659fb57.jpeg

b7180c9f-0ba9-4dc2-80c1-bc2b44d774a4.jpeg

59bcc599-2b62-441f-8e2c-aa0fd8f7ca35.jpeg

352649a3-97d7-415e-a012-0df5b1e65a7f.jpeg

Erdeti recept itt 👉🏻 Smarni

 

Szólj hozzá