Vegán császármorzsa
A bagolyborsós paradicsomleves készítésekor félretettem a bagolyborsó főzőlevét (aquafaba).
Hozzávalók (2-3 személyre):
1 doboz csicseriborsó (bagolyborsó) vize (aquafaba),
1/2-1/2 tk sütőpor és kukoricakeményítő,
180 g liszt,
4 ek cukor,
1 csomag bourbon aníliás cukor,
1 csésze növényi tej,
1 tk sütőpor,
2 ek almaszósz.
Az aquafabát a sütőporral, kenyényítővel, géppel igen kemén habbá verem. Sokkal több ideig tart, mint a tojásfehérje.
Egy tálban összekeverem a lisztet, sútőport, cukrokat, majd a növenyi tejjel és az alamszósszal kikeverem. Az almaszósz itt egyfajta ragasztóként működik a tojás helyett. Ezután óvatosan belekevereme a habot.
Ragadásmentes palacsinta sütőbe, kevés olajat, vagy vegán vajat olvasztok és a massza negyedét egymerőkanállal belecsorgatom. Lefedem egy fedővel és kb. 5 percig így sútö . Majd egy széles lapáttal megfordítom. Én feldobtam, mint a palacsintát. És miközben sül, fekdarabolom. Készre sütöm. Megismétlem, mind a további három adaggal. Igen kiadós, de oszthatom háromba is a tésztát.
Natúr almaszósszal igen finom.
Erdeti recept itt 👉🏻 Smarni