Gyors falafel
Ugye a falafelhez, mindig be kell áztatni a csicseriborsót, legalább egy napra. Mire eléggé puha lesz ahhoz, hogy egy sütéssel ehetőve váljon. Na ezt a procedúrát léptem túl azzal, higy megdaraltam a csicserit és előre összekevertem a hozzávalökat egy üvegben. Csak forró víz, citromlé és egy óra szügséges a sütés előtt.
6 csésze (810 g) csicseriborsó,
1-1 ek só, fokhagymapor, paprika, őrölt római kömény,
2-2 tk őrölt koriander, csili, sütőpor,
Összekeverem.
Az előkészítés:
1 csésze falafel mix (160 g),
1/2 csésze forró víz,
választhatóan petrezselyem 2 ek citromlé.
1 órát hagyom állni, majd golyókká alakítom és forró zsiradékban kisütöm.
A képen szilvacsatni ágyon, krumplipürével tálaltam.