2024. dec 23.

Gyors falafel

írta: P.Gabriella
Gyors falafel

img_1801.jpeg

Ugye a falafelhez, mindig be kell áztatni a csicseriborsót, legalább egy napra. Mire eléggé puha lesz ahhoz, hogy egy sütéssel ehetőve váljon. Na ezt a procedúrát léptem túl azzal, higy megdaraltam a csicserit és előre összekevertem a hozzávalökat egy üvegben. Csak forró víz, citromlé és egy óra szügséges a sütés előtt.

img_1803.jpeg
6 csésze (810 g) csicseriborsó,   
1-1 ek só, fokhagymapor, paprika, őrölt római kömény,   
2-2 tk őrölt koriander, csili, sütőpor,   

Összekeverem.

Az előkészítés:   
1 csésze falafel mix (160 g),   
1/2 csésze forró víz,   
választhatóan petrezselyem 2 ek citromlé. 
1 órát hagyom állni, majd golyókká alakítom és forró zsiradékban kisütöm.

img_1802.jpeg

A képen szilvacsatni ágyon, krumplipürével tálaltam. 

Szólj hozzá

Konyha Vegán Étek