Újkrumpli krémleves, papsajttal
Nagyon egyszerű, hamar kész, de laktató, tápláló étek. Talán a melegben elég is egy tál ilyen.
Séta közben szedtem két ágacska papsajtmályvát (Malva neglecta). Volt rajta levélke, virág és termés is. Még nem tudtam mi lesz vele, de a legrosszabb esetben is szendvicsre kiváló!
Két adag lett a leves.
Ehhez kb. 3/4 kiló újkrumplit felkozkázva, héjastól, új főzőhagyma lemaradt szárát, fekdarabolva és három gerezd újfokhagymát, szójabab pasztát (ez ki is maradhat) tettem egy fazékba. Felöntöttem vízzel. Magas lángon elkezdtem főzni. Sóztam és néhány levél lestyánt is beletettem. Mikor puha, összeturmixoltam. Kész. Kovászos uborka levévél savanyítottam (a cibere, vagy a verjus is kiváló helyett) és tetejére tettem a papsajt virágot, levelet és termést.
Isteni!
JÓ ÉTVÁGYAT!