Vargányaszószos tészta
Még tavaszról lefagyasztottam felszeletelt vargányát, kis dobozokban. Ennek jött ost el az ideje.
Az Átai éléskamra - Pannus tésztája volt a másik alap. Spenótos fészek tészta.
Egy személyes adag, amit készítettem.
Kb. 10 dkg fagyasztott, felszeletelt vargányát lővettem és hagytam engedni kicsit.
Közben apró kockára vágtam fél fej hagymát. Kevés zsiradékon megpároltam. Hozzádatam egy tk. Pirospaprikát, összekevertem és a kisséolvadt gombát belekevertem. Sóztam és egy kk. curryvel, apróra avágott tárkonnyal ízesítettem. Kevés vízzel, fedő alatt, takaréklángon, puhára főztem. Egy tk. mustárt kevertem még bele.
Ekkorra már nagyban főztem két fészeknyi, spenótos pennét, sós vízben.
Az erdőszelen szedett, friss, őszi, harsogó vadsalátákkal (pásztortáskalevél, pitypanglevél, bojtorjánsaláta, tyúkhúr, podagrafű) tálaltam.