Dió pástétom
Készítettem ma diótejet és a maradék massza éppen adta magát egy pástétomnak.
Ha simán dióbeled van, akkor is szuper, csak előtte daráld meg!
Kb. 15 dgknyi diómasszába kevertem:
- 1/2 fej apró kockara vagott lilahagymát,
- 2 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát,
- 1 mokkáskanál csombort,
- 1 mokkáskanál füstolt paprikát,
- 2 evőkanál sörélesztőt,
- 1 teáskanál ibolyaecetet,
- 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóalat.
Ha nem a nedves diópéppel dolgozol (hanme ugyanennyi dióbéllel), akkor biztosan szükséges még adni hozzá néhány csepp vizet is.
Összekevertem és készen van. Persze az állás, még finomabba teszi. Kipróbáltam a tetejére savanykás birsalma lekvárt. Isteni!
Közben elkészült az idei első medvehagyma krém is.
JÓ ÉTVÁGYAT!