Fehér krém - vegán kenyér kence
Rendszeresen készítek fehér kenyér kencét. Kb. mindenből jó, ami fehér otthon. Nagyon finom!
A mostanihoz beáztattam egy marek kesut és egy marék napraforgómagot vízbe, egy éjszakára, másnap a vizet leöntöttem róla és egy hosszúnyakú keverő edenybe tettem.
Hogy turmixolható legyen, saját készítésű krémtofut és kókuszzsírt tettem hozzá. De ezen a szinten jöhet bele olívaolaj, tahini, szójajoghurt, kókusztejszín, bámi amit elbír a képzeleted.
Fűszerezésként fehérbors, só, citromlé. Mivel volt még itthon szárított medvehagymám, ebből is került bele.
Az egészet bottturmixxal összekevertem és készen van. Üvegbe tömtem és a hűtőben tartom. Egy hétig biztosan eláll, de nekem nem volt még alkalmam ilyen sokáig kipróbálni. :) Mindig előbb elfogy.
Sütőben sült krumpli és lesózott lilahagyma mellé, isteni!
Házliag fermentál lilalkáposzta-cékla-lilahagyma-borókabogyó együttes is dukál hozzá.