2023. már 12.

Napi gondolat

írta: P.Gabriella
Napi gondolat

12d55148-ccee-4e84-a228-8885e1dd1704.png

MERKABA

HARMADIK SZEM

KUNDALINI

Tanulhatod, olvashatsz róla, megnézheted filmeken, megpróbálhatod kierőszakolni. 
De vagy nem fog menni, vagy feladod, mert nincs sikerélményed, vagy megkattansz. A ÖNMUNKA fontos! Nem úszhatod meg enélkül. Meg gyakorolhatsz is. Ez egy jó tükör. Mert ha nem megy, akkor valami alap még hiányzik. 
Ha készen vagy rá, magától elindul, magától bekapcsol. Fogsz kapni jeleket, érzéseket. 

Mikor vagy készen? 
Ha agyadat/elmédet/eszedet arra használod, hogy tudatosan felismered a RENDellenességeket és ezt kinyilatkoztatva el kezdesz dolgozni a Felsőbb Éneddel/Isteni Önvalóddal/Szellemeddel. Felveszed vele a kapcsolatot, úgymond beszélgetsz vele. Mígnem azt érzed, hogy állandóan képes vagy élni, hallani, érezni őt. Eggyé válsz. 
Még hogyan? 
Elkezded tisztítani magad szellemileg, lelkileg. Úgy mint ahogy fogat mosol, vagy mosakszol mindennap. Akár éppen egyidőben ezekkel. 
Kapcsolódsz a természethez minél többször, mígnem együtt lélégzel vele. A légzés itt fontos, mert valóban oda kell figyelj a lélegzetedre is.
A lelki hozadékok, sérülések megnehezítik a tisztaságot, ezért kell ezen a szinten is törölni az efelé irányuló gondolatiságod. Fel kell szabadítsd magad!
Nagyon háttérbe szorították az Őselemeket, pedig egyensúlyuk léte a teremtett világ harmóniájának alapja. A békéé például. Tisztelettel, alázattal hívd be őket a mindig jelenlévő szeretet nevében! 
Mit még? 
Mozogj! Minél többet a szabad levegőn. Ha másként nem, hát sétálj, de az tudatos legyen. Gondolj a testedre, az izmaidra ilyenkor. Előtte elvégezhetsz egy-két nyújtó gyakorlatot is. A cipekedve sétálás, vagy rohanás egyik helyről a másikra, vagy a buszra..stb. nem tudatos mozgás. A fizikai munka sem az. Kell, hogy teremts magadnak énidőt erre is! 
Tiszta ételek, az étkezésre való odafigyelés (de nem a túlzott odafigyelés). Pl. túlevés, függés az ételtől, bevett evési rendszerek, vagy éppen étel megvonás, böjtölés. Meg kell tudnod érezni a szükségleteidet! Nem az ízek, vagy rosszul bevett ünnepi lakomák, vagy a hagyományok kell irányítsanak. Minél kevesebb erőt fordítasz a fizikaira, annál jobban bekapcsol a “láthatatlan”. Az étkezésre a legkönnyebb odafigyelni, mert ennek a hatását már kezdésként is jól érzékeled. De ne ragadj le ennél. Az állandó testi tisztítókúrákkal, az ideákból, vagy hagyományból való evési szokásokkal csak azt bizonyítod magadnak, hogy nem vagy képes használni szellemi erődet és ezáltal csakis a fizikaira figyelsz. 
Mindenesetre alkalmazd a bölcs tao mondást:    

Mielőtt megvilágosodsz hordj vizet a kútról! 
Miután megvilágosodtál, hordj vizet a kútról!

A következetesség, józanság, értelem, bölcsesség vezéreljen akármelyik szinten is. 
Mikor készen állsz, magától bekapcsol a tovább.

A legfontosabb, hogy indulj el! 
Ha elakadtál kérdezz meg olyat, kérj segíteséget olyantól, aki előtted jár! De ne ragadj le nála. Neked is megvan mindened, csak néha jó kívülről egy kis lendületet kapni. 

Nem írtam le semmi újat. 
De ezek olyan egyszerű dolgok, hogy talán ezért nem használja a legtöbb ember. És igen ezekbe a hibákba én is beleragadok néha, ezét tudom leírni is. Aki itt van ezen a földön, annak még van dolga. Akinek már nincs dolga, az elmehet már.

Szólj hozzá

Mozgás Egészség Természet Tudatosság Függőség Gyógyítás Megvilágosodás Vegetáriánus Bölcsesség Önismeret Elemek Vegán Test-Lélek-Szellem Ősbizalom Étek Kék tudat Kozmikus ember Belső munka Önmunka ÖnMAGam