2022. nov 07.

Dakaó banánkenyérrel

írta: P.Gabriella
Dakaó banánkenyérrel

d568f048-4b74-40e9-98c4-aaf141f8af45.jpeg

A dakaót én neveztem el emigyen. Datolya + kakaó. Se cukrot, se tejet nem tartalmaz. Én most maradék házi kókusztejjel készítettem, de vízzel is éppolyan finom, vagy bármilyen magtejjel, szójatejjel…

b2cdae25-c786-4c96-a95c-931ab452072a.jpeg


Recept itt: https://gyogyirral.blog.hu/2019/01/03/melegito_italok_9_dakao

cd9f5681-0a35-4aec-b42a-47b70deffe6f.jpeg

1d03e9c2-4352-4890-96ca-3423122ff568.jpeg

6f6caa23-ed55-4d4a-9939-5c053e788093.jpeg


A banánkenyér vegán. Talán sikerült túl sok olajat tennem bele, mert olyan “szallonnás” lett. De ennek ellenére nagggyon finom! Pekán helyett sima diót tettem bele és méz helyett pitypangszirupot, ami mézzel készült. 

VEGÁN BANÁNKENYÉR

2 csésze átszitált liszt (lehet teljeskiőrlésű, zab, csicseri, vagy bármilyen liszt),

1 teáskanál őrölt fahéj, 

1 teáskanál sútőpor,

1 teáskanál szódabikarbóna,

3/4 teáskanál só,

3/4 csésze darabokt csoki,

3/4 csésze darabolt dió,

4-5 nagyon érett banán (én egyet almával helyettesítettem),

1/2 csésze juharszirup,

1/2 csésze olvasztott kókuszolaj (hidegen sajtolt napraforgó olaj, vagy avokásó olaj, vagy vegán vaj),

1 teáskanál vanília esszencia

 

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra.


Egy tálba beleszitáltam a lisztet, hozzáadtam a fahéjat, sútőport, szódabikarbónat, sót, csokit és diót.

A turmixgépbe tettem a banánt, a szirupot, olajat, vaníliát. Összepürésítettem. 

A száráz összetevőkhóz kevertem a banánpürét. Lazan összekevertem. Csak annyira, hogy egynemű legyen. Sütőpapírral kibélelt téglaformájú sütődobozba töltöttem. 50-55 percet sütóttem. 


A eredeti receptet itt találod:

b2bd6110-9c2d-4d6f-a3a6-fab2796ea47d.jpeg


Valamiért most kísérőnek a Jóbarátok sorozatjött be. Először az usában néztem angolul. Érdekes visszanézni, miket is hordtam akkor és hogy én milyen voltam. Nagyon jól szórakozom és azt hiszem ezért is vettem elő újra ezt a sorozatot. 

Szólj hozzá

Ital Konyha Vegetáriánus Vegán