2019. jan 21.

Cékla-alma smoothie

írta: P.Gabriella
Cékla-alma smoothie

img_8298.JPG

Nem mindennap, de legalább másnaponta igyekszem smoothie-t inni. Azért használom ezt a szót, mert ez fejezi ki legjobban az értelmét, hogy simára keverni. Mindig körülnézek, hogy mi akad az étel palettában. Ma a céklára esett a választásom. 

img_8302.JPG

CÉKLA

A cékla nyersen nagy mennyiségben tartalmaz: nátriumot, káliumot, kálciumot, továbbá szilíciumot, magnéziumot, vasat, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6-, C-vitamint, niacint, biotint, folsavat.

A vas, réz, mangán a vérképzést serkenti, a szilícium pedig a szervezet védekező képességét növeli, általa a nyiroksejtek szaporodnak, a rákos sejtek elhalnak...

Ez utóbbira Ferenczi Sándor, magyar származású tudós jött rá több német kutatóorvossal együtt az 1970-es években. Az akkori NSZK-ban laboratóriumi elemzéseket, majd klinikai kísérleteket folytattak. Tapasztalataik elsősorban a leukémia (fehérvérűség) gyógyítására, de más, daganatos betegségekre is vonatkozik.

Mások tapasztalatait is összegezve, a következő betegségekre lehet javasolni.

Az emésztőszerveket normalizálja és erősíti. Az általános erősítés előfeltétele. Fertőzédekkel szemben fokozza az ellenállóerőt. Hurutellenes hatást fejt ki az ottban, a légcsőben, influenzás megbetegedlseknél is. A gyomrot és bélcsatornát méregteleníti, így a vér felépítéséhez a legegészségesebb táplálékot biztosítja. Hatással van a vérre egy rákellenes összetevő létrehozásában. Az immunrendszer védekezőképességét helyreállítja. Alacsony vérnyomásban szenvedőknek vérnyomás-szabályozó szerepe van. Kiegészítője lehet idegbetegek gyógymódjának.

Lajos atya tanácsai

Hangsúlyozza, hogy a megfőzött és savanyított "magyarul" fogyasztott cékla nem tudja mindezeket biztosítani. Nyersen fogyaszd!

img_8297.JPG

Az egész smoothie tartalmaz: 

1 céklát lereszelve.

1 almát,

1 kis marok fagyasztott málnát (íze miatt),

10 csepp pecsétviaszgomba tinktúrát,

1 evőkanál búzacsírát.

Ezeket összeturmixoltam kb. 2-3 dl szűrt vízzel. Attól függ, hogy milyen állagút szeretnél inni. Én szeretem, ha sűrűbb.

Egészségedre!

Szólj hozzá

Ital Vegán