Medvehagymás köleskrém

1/2 bögre (2,3 dl) köles,
1 1/2 - 2 bögre víz,
1 csokor (100 g) friss medvehagyma,
1 evőkanál tahini (szezámpaszta),
1 kiskanál friss citromlé,
2-3 evőkanál sörélesztőpehely,
só,
1/8 kiskanál bors, kurkuma,
1 evőkanál mindenmentes ételízesítő,
1 /2-1 kiskanál fokhagymapor,
1-2 evőkanál növényi tej (ha szükséges),
A kölest felforralom a vízzel, sóval, ételízesítővel, majd félreállítom kb. 1/2 órára. Teljesen magába szívja a vizet és szépen szétfő.
Közben a medvehagymát laskára vágom és a turmixgép aljába nyomogatom. Erre borítom a langyos kölest és a többi hozzávalót. Pulzálva pépesre keverem.
Hajában, sütőben sült krumplihoz, pirítósra, kovászos kenyérre kenve isteni!





Teljes recept itt: