Feketebab pástétom
Hozzávalók:
11/4 csésze főtt feketebab
3/4 csésze dió.
1 gerezd apróra vágott fokhagyma.
1 marék friss, vagdalt petrezselyem.
11/2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál édeskömény ecet (citromlé)
*Régi Öböl fűszerkeverék (Old Bay Seasoning)
1/2 teáskanál só
Bors ízlés szerint
Mindent egybeöntök és összeturmixolom. Kész.
Étek:
Beletöltöm megfőzött lasgane lapba, feltekerem és 3 darabba vágom. Most reszekt, nyers cukkival, céklalevéllel, hagymakarikákkal tálaltam. Tetejére ecet, bors és szurokfű került.
*Old Bay Seasoning
- 1 ek zellersó
- 1 ek erőspaprika
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ½ tk őrölt mustár
- ¾ tk cayenne paprika
- ½ tk őröltbors
- ½ tk őrölt fehérbors
- ¼ tk őrökt babélevél
- ⅛ tk őrölt fahéj
- ⅛ tk őrölt szegfűszeg
- ⅛ tk őrölt szerecsendió