2024. júl 14.

Feketebab pástétom

írta: P.Gabriella
Feketebab pástétom

img_0859.jpeg

Hozzávalók:

11/4 csésze főtt feketebab  
3/4 csésze dió.  
1 gerezd apróra vágott fokhagyma.
1 marék friss, vagdalt petrezselyem.
11/2 evőkanál szójaszósz  
1 evőkanál édeskömény ecet (citromlé) 
*Régi Öböl fűszerkeverék (Old Bay Seasoning) 
1/2 teáskanál só   
Bors ízlés szerint

Mindent egybeöntök és összeturmixolom. Kész.

img_0858.jpeg
Étek:
Beletöltöm megfőzött lasgane lapba, feltekerem és 3 darabba vágom. Most reszekt, nyers cukkival, céklalevéllel, hagymakarikákkal tálaltam. Tetejére ecet, bors és szurokfű került. 

*Old Bay Seasoning

  • 1 ek zellersó
  • 1 ek erőspaprika
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 ½ tk őrölt mustár
  • ¾  tk cayenne paprika
  • ½ tk őröltbors
  • ½ tk őrölt fehérbors
  • ¼ tk őrökt babélevél
  • ⅛ tk őrölt fahéj
  • ⅛ tk őrölt szegfűszeg
  • ⅛ tk őrölt szerecsendió
Szólj hozzá

Vegán Étek