Szójagurt
Nagyon hiányzott már a savanykás, probiotikus étek. Ezért minden ellenkezésem ellenére, vettem egy kókuszgurtot és kipróbáltam az itthoni elkészítését. Testvérem már sokszor készítettet anno joghurtot tejből. Így azon a szálon indultam el.
Este készítettem el…
Én házi szójatejet főztem. Kicsavartam amennyi lét csak tudtam és így főztem fel.
A sütőt 5 percre 200 fokon elő elegítettem, majd elzártam.
Utána hagytam 35 celziuszra lehűlni. 3/4 l szójatejhez kevertem ezt a doboz (150 g) kókuszgurtot. Alaposan összekevertem egy habverővel, majd lefedve a lábost, a sütőbe tettem egész éjszakára, becsuktam az ajtaját.
Reggel kivettem a sütőből és csodálatos szójagurtot kaptam. Isteni!
Legközelebb másik növényi tejjel is kipróbálom.
Kicsit összetört mikor üvegbe raktam, de mindegy, kert finom!
A kész szójagurt:
Mivel most szamóca és rózsa időszak van, ezért ebből észült egy finom édesség. A szamócát villával összetörtem. Két tk. napon érlelt, nyers rózsalekvárral összekevertem. Mézes. A joghurthoz csak vaníliát kevertem.