Spárgás tofu galuska
Szeretem az olasz konyhát. De át kell alakítanom a magam ízlésére mindnent. Kihívás sokszor. Mint a gnocchi is. Amiben ugye tojas tartja össze a tésztát. Ennek vegán változatát készítem el. Házi készítésű tofut (kb. 70 g), belemorzsolok egy keverő tálba. Hozzáteszek 140 g lisztet, egy evőkanál olívaolajat, egy evőkanál sörélesztőt, reszelt szerecsendiőt, sót és annyi vizet, hogy egy puha tésztát kapjak. Nem kell gyúrt tészta keményet készíteni.
Felteszek forrni sós vizet a tészta kifőzésére.
2 cm átmérőjű rudakat sodrok a tésztából és 2 centis darabokra szeletelem. A forró vízbe dobalom és készre főtöm.
Közben egy adag spárgának letöröm a végét. Ahol könnyen eltörik ott. A csúcsos részét használom. A szálas alsó részéből zöldség alaplé lesz.
Két szál zöldhagymát a spárgát a képen látható módon felszeletelem. Kevés olajon a hagymát megfuttatom. Hozzáádoma spárgát a sprágacsúcs kivételével, kevés sót és néhány perc alatt készre párolom. A tofugaluska levével higítom és összeturmixolom. Ezután beledobom a spárgacsúcsokat és a galuskát. Egyet rottyantok rajta és kész. Felszeletelt petrezselyemmel, olajon prított kovászos kenyér morzsával-kendermaggal-sörélesztővel megszórom.
Két adag.