2024. ápr 03.

Spárgás tofu galuska

írta: P.Gabriella
Spárgás tofu galuska

 42734d66-4c87-4cbb-88c1-a7eef4e24c3b.jpeg

b9fcff62-da9e-403e-b4a6-a860b1a645e9.jpeg

353de514-76db-4267-991e-38d9003cc227.jpeg


Szeretem az olasz konyhát. De át kell alakítanom a magam ízlésére mindnent. Kihívás sokszor. Mint a gnocchi is. Amiben ugye tojas tartja össze a tésztát. Ennek vegán változatát készítem el. Házi készítésű tofut (kb. 70 g), belemorzsolok egy keverő tálba. Hozzáteszek 140 g lisztet, egy evőkanál olívaolajat, egy evőkanál sörélesztőt, reszelt szerecsendiőt, sót és annyi vizet, hogy egy puha tésztát kapjak. Nem kell gyúrt tészta keményet készíteni. 

b0acee70-2e58-47b4-be8a-ff8876c48bc6.jpeg

9e9ed4a2-2f90-4dcf-841e-cb44530e156d.jpeg

Felteszek forrni sós vizet a tészta kifőzésére.
2 cm átmérőjű rudakat sodrok a tésztából és 2 centis darabokra szeletelem. A forró vízbe dobalom és készre főtöm.

63970c35-74d7-437f-94f5-336ce7f38b37.jpeg

Közben  egy adag spárgának letöröm a végét. Ahol könnyen eltörik ott. A csúcsos részét használom. A szálas alsó részéből zöldség alaplé lesz. 

fd2bf8d9-34ec-43e8-85e7-09bfa8e0b6d1.jpeg

Két szál zöldhagymát a spárgát a képen látható módon felszeletelem. Kevés olajon a hagymát megfuttatom. Hozzáádoma spárgát a sprágacsúcs kivételével, kevés sót és néhány perc alatt készre párolom. A tofugaluska levével higítom és összeturmixolom. Ezután beledobom a spárgacsúcsokat és a galuskát. Egyet rottyantok rajta és kész. Felszeletelt petrezselyemmel, olajon prított kovászos kenyér morzsával-kendermaggal-sörélesztővel megszórom. 
Két adag.

4c5954fc-8a37-4d5e-895b-5f24cbcf5d63.jpeg

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá

Vegán Étek