2023. dec 30.

Vegán mézessütemény

írta: P.Gabriella
Vegán mézessütemény

6bed7399-bbf6-40ea-b16c-536d0ed475a3.jpeg

Hozzávalók

150 g vegán vaj 
120 g világosbarna lágy cukor  
150 g pitypang méz (igazi kézből),    
3 ½ teáskanál őrölt gyömbér    
3 ½ teáskanál őrölt fahéj    
¼ tk őrölt szegfűszeg  
¼ tk őrölt szegfűbors    
1 ek mézessütemenypor.  
¾ teáskanál szódabikarbóna    
380 g sima liszt (plusz extra a nyújtáshoz)  

Vegán cukormáz

300 g porcukor szitálva    
1 evőkanál citromlé (plusz szükség szerint)    
2 evőkanál aquafaba (vagy használj helyette extra citromlevet vagy vizet)    

A vajat, a cukrot, mézet és a fűszereket felmelegítem addig, míg a vajelolvad. Ezután lehúzva a tűzről, beleteszem a szódabikarbónát. Kicsit habosodik majd. Belekeverem a lisztet, amíg egynemű lesz. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe teszem. Majd több adagra szedve kinyújtom, 1/2-1 cm-resre. Kis szúrókkal kiszúrom, és előre elkészített, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 
A sütőt 180 fokra melegítem és benne a tésztát 8-12 percig sütöm. Nem szabad kiszárítani, túlsütni. Nekem igen jó a sütöm és elég volt 8 perc.  
Ha kívanatos, díszítem a cukormázzal.

ea453c2c-a744-4c1d-aa8a-af42faffd5fd.jpeg

Szólj hozzá

Konyha Étek