Vegán mákos-sütőtökös süti diókrémmel
A minap jött elém @sikebetti felvetele erről a sütiről. Kicsit átalakítottam az itthon lévő alapanyagokra.
A süti alaphoz:
1,5 csésze zabpehely,
1 csésze sült sütötök,
1/2 csésze darált mák,
120 ml növényi tej,
2 tk. vanília őrlemény,
1/2 tk. szódabikarbóna,
1 tk. citromlé
Diókrém:
3/4 csésze diót fl órára forró vízbe áztatok,
2-3 ek. datolyapaszta,
1/2 csésze növenyi tej,
1 tk. vanília őrlemény,
1 tk. őrölt fahéj.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Ezeket keverőtálba teszem és a kezemmel, alaposan összedolgozom.
Egy kb. 25x15-ös tepsit kibélelek sütőpapírral és ebben egyenletesen elterítem a masszát.
Beteszem a sütőbe és 35 percig sütöm.
Közben száraz serpenyőben megpirítok egy marék diót. Figyelve, forgatva, hogy ne égjen oda.
Ezután elkészítem a diókrémet. Az összetevőket összeturmixolom és kész.
A kisült tészta tetejére még melegen rákenem a diókrémet és a pirított dióval díszítem.
Nagyon finom és laktató édesség.
JÓ ÉTVÁGYAT!