2023. okt 14.

Mungóbab, hokkaido ragu

írta: P.Gabriella
Mungóbab, hokkaido ragu

d0511764-4e58-4721-b248-767f5bdf3cd6.jpeg

50d158af-92ed-457d-8251-ac296d828fb9.jpeg

b401eb49-9f23-4326-a375-364863651630.jpeg

a85eb3f7-8729-4270-9c79-b7bdf1cd4ad0.jpeg

 A piacon vettem mungóbabot és hokkaido sütőtököt. 
Annyira erősen megjelent a fejemben a mungóbab szép zoldje és a hokkaido narancsa, hogy éhes lettem tőle. 
Itthon beáztattam a mungóbabot (25 dkg) vízbe. Ezt a babfélét nem igazán szükséges, de én azért megteszem. Így lerövidül a főzési idő is. Fél napig ázott. Leöntöttem róla az aztató levet és egy fazékba öntöttem. Minden zsiradék nélkül beletettem   
1-1 kávéskanál, őrölt görögszénamagot, fahéjat,
1-1 teáskanál őrölt gyömbért, koriandert, római köményt.  
1 fej kockára vágott hagymát,   
3 gerezd fokhagymát összezúzva.
Sóztam és felengedtem vízzel. Fedő alatt majdnem teljesen puhára főztem. Ekkor zuttyantottam bele kb. 30 dekányi, héjastul kockára vágott hokkaidot. Majdnem teljesen puhára főztem. Ha kellett a vizet pótoltam. Elzártam a gázt.
Még volt a hűtőmben egy kis csokor mangold, ezt laskára vágtam és a még forró raguhoz kevertem. Kész. 
A kelő kovászos kenyérből lecsíptem egy kis darabot és két kerek lepényt készítettem, amit zsiradék nélküli, forró serpenyőben megsütöttem. Ezzel tálaltam a ragut. 

43ead7fb-3852-4647-8997-e9908f76a576.jpeg

613da078-0de8-41ba-8508-71214317a7ae.jpeg

dc2b59a0-9860-4a71-b100-4270d6288974.jpeg

dd34dcd6-4e3f-44cf-ad5a-0e41f374258d.jpeg

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá

Konyha Vegán Étek