Falusi ramen
Nagyon szeretem a rament. Ennek köze nincsen a zacskóban, tele adalékanyagokkal, ízfokozókkal telített valamihez. Friss alapanyagokból készül.
Ez egy előre elkészített alaplével indul. A literes csatos üvegbe tettem 4 gerezd, enyhén megnyomott fokhagymát, egy marék, szárított vargányát, egy norilapot nagyobbra tépkedve, sót es néhány szem fekete borsot. Ezt felforralt vízzel felöntöm és kész. Sütét színű, igen ízes és gazdag levet kapok. Hűtőben egy hétig biztosan eláll,
Egy karfiolt úgy vágtam fel, hogy egy másik étel alapanyaga is lesz. Ehhez két nagy szeletre lesz majd szükségem, a tobbit rózsáira szedtem. Egy kis cukkiniből vagtam néhány hasábot s az alapké leszűrésekor kijött vargányát is használtam. Enyhn kiolajozott teosiben, vagy jénaiba helyeztem a zodségeket. Sóztam.
Sütőben 180-190 fokon, légkeveréssel 25 percig sütóttem. Félidőben megforgatva.
Megfőztem kb. 15 dkg házi tésztát sós vízben.
Ezt mély tányérba tettem. Viszonylag nagy tál kell a ramennek. Öblös és mély. Rárendeztem a sült zöldségeket és a megmelegített leves alappal leöntöttem. Igazából a zöldségekkel jó lett volna még tofut pirítani és azt is hozzátenni, de most nem volt nekem.
Egy személyes adag.