Falafel
Ha még sosem ettél, ajánlom, kóstold meg! Ez nem amolyan büfé cucc, amit a fagyóból vesznek ki és megmikrózzák. Nem ám! Ez tuti ízletes, hétnyelven beszélő étek.
Gaz Oakley receptjét alakítottam át…enyhén.
25 dkg nyers bagolyborsót (csicseri), beáztattam este, bő vízben. Édes, ahogy pattog, miközben szívja fel a vizet. Másnap leszűrtem és tálba tettem. Erre egy fej durvára darabolt vöröshagymát, serpenyőben, szárazon megpirított, mozsárban összetört, egy-egy teaskanál koriandert és római köményt és egy csokor petrezselymet, botturmixxal összedolgoztam. Ha van késes robotgéped, vagy nagyteljesítményű turmixgéped, akkor abban is készítheted. Előremelegített, bő napraforgóolajban, többször forgatva, kisútöttem. Ha lehet non-stick edényt használj! Kész.
Én saját kovászos kenyérrel, kerti paradicsommal és tavalyi zölparadicsom csatnival ettem.
Az adag 3-4 személyes.