Sült tökmagpép
Ma megkívántam a teljes reggelit. Amúgy gyümölcsöt eszek egész délelőtt. De most így lett.
Kora hajnalban beáztattam rövid időre egy csészényi sütőtök magot, egy csészényi vízbe.
Ezt botmixerrel ledaráltam pépesre és vásznon át leszűrtem átnyomogattam. A kifolyó lével dolgoztam tovább. A sűrűből kenyérkence készül, vagy kekszbe, kovászos kenyérbe, pogiba is tehető.
Megmelegítettem nagyon kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben. A tökmag levet fekete sóval ízesítettem. Szulfátokat tartalmaz így egy nqgyon kellemes tojás ízt kölcsönöz neki, ami nagyon finom.
Sütöttem magas lángon, néha kevergetve, mígnem majdnem az összes lé elpárolgott róla. Közben a tökmag fehérje összeugrott és egy sült pép lett.
Tányérra raktam. Nyári káposztából, sárgarépából, gyöngyhagymából, jégsalátából, laskára vágott salátát készítettem hozzá, kapros öntettel. Az öntetben legyél alkotó kedvedben, találd ki!
Fekete köményes, kovászos kenyérrel tálaltam még.
Főztem egy csészényit Női Mindenség Változó korra való teakeverékemből és ezzel tettem fel a végén a koronát az étkezésre.
Ismételten Aranykapu. Nemreg félbehagytam, de most újra tudom olvasni többedjére
A maradék sütőtök masszából kenyérkencét készítettem.
Betettem egy magas edénybe és néhány mangold levelet vágtam hozzá, kevés fokhagymával, sóval. Annyi vízzel, hogy kenhető pép legyen, felengedtem. Nagyon kevés kell! Feldaraboltam egy csokor petrezselymet és ezt turmixolás nélkül a masszába kevertem. Kész!
JÓ ÉTVÁGYAT!