Vegán vaníliás fagyi
Hozzávalók
Vaníliáshoz
3/4 csésze csicseriborsó főzőlé
1/2 tsk borkő vagy citromlé
1 ek vanília esszencia
1 csésze barna porcukor
késhegynyi kurkuma
A csisceriborsó lét, citromlevet nagyteljesítményű habverővel addig verem, amíg jó tartása lesz. Kucsit tovább tart, mint a tejszín felverése, kb.6 perc. Ezután hozzáadom a vanília esszenciát, és a kurkumát, miközben folyamatosan jár a gép. Kanalanként hozzáadagolom a porcukrot, míg egynemű nem lesz. Összesen kb. 9 perc alatt elkészül.
Tejkeverék:
3/4 csésze szójatej (házi)
1/4 csésze hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 tsk vanília esszencia, ha vanília fagyihoz van.
Ezt a keveréket hozzáöntöm a habhoz és csak addig keverem magas.fordulaton, amíg egynemű nem lesz. Nem szabad túlverni.
Fagyasztó edénybe rakom és lefagyasztom. Nagyon jól kanalazható marad az olaj ak köszönhetően.
A csokis vagy gyümölcsös fagyihoz a tejkeverékbe a + vanília helyett 1/4 csésze kakaót, vagy 1/2 csésze gyumölcsöt keverek, így öntöm a habba.