Paradicsomos bagolyborsóragu
Igyekszem, hogy legyen lefőzve a hűtőben mindig valami bab-, borsóféle.
Ma csicseriborsóm volt, aminek népies neve a bagolyborsó.
Az ételhez mindössze nagyon kevés zsiradékon megpároltam egy fej apróra vágott hagymát, három gerezd apróra vágott fokhagymát és felkockázott erős paprikát. Mikor megfinnyadt kevés fúszerpaprikátés egy csipet füstölt paprikát keverek hozzá. Majd rázuttyantottam a kb. 30 dekányi, megfőzött bagolyborsót. Megsóztam és kevés főzőlével, vagy vízzel felengedtem. Éppen annyira, hogy fel tudjam forralni. Ekkor fél üveg passzírozott paradicsomlevet (sűrű!) öntöttem rá és fedő alatt, hamar sűrűre befőztem. Ekkor negyed, közepes cukkinit, kis kockára vágva még hozzáadtam, majd éppen csak néhány percig, fedő alatt puhítottam. Kész.
Most főtt hajdinával, és nyers cukkinivel, uborkával és paprikával ettem.