2023. feb 07.

Valami japán leves

írta: P.Gabriella
Valami japán leves

47e29d1c-ebf4-43fb-a510-36cbca59f4e2.jpeg

 

66258b44-e6ec-4251-8a63-f2ebcf30ba81.jpeg

Megvizsgáltam a hűtő tartalmát… 
Kevés maradék házi tofu, ajándékba kapott enoki gomba, zöldség, maradék nori.

66528c1f-b626-4fc0-9667-126c885a8798.jpeg

 

22a0f197-dc38-46df-945b-301b5708c95a.jpeg

 Enoki gomba

db14a7fd-d5f2-4930-bf15-3676e7936aa3.jpeg

 Nori alga, összetörve

 Kevés zsiradékon egy kis fej hagymát vékony, negyed szeletelek. Éppen csak üvegesre párolom. Rádobom az előre julienre vágott sárgarépát, ujjnyi vastag darab, finomra szelt csilit, a darab tofut 1 cm-es kockákra vágva és a gombát, háromba vágva. Felengedem vízzel.Kicsit főztem nagy lángon, 5-10 percig. Egy kis darab brokkoli szárát is julienre vágtam és ezt is a leveshez adtam. Sóztam és őrölt gyombérrel ízesítettem. Egy forrás után a brokkoli rózsakat is apróra vágva beletettem, az apróra tört nori alga lapkákkal együtt. Még egyszer forraltam és készen van. Üvegtésztára merve, de magában is fogyaszható. 

aad77075-4c7c-4f5c-912d-255733a52b7c.jpeg

Szólj hozzá

Élet Gomba Konyha Vegán