Valami japán leves
Megvizsgáltam a hűtő tartalmát…
Kevés maradék házi tofu, ajándékba kapott enoki gomba, zöldség, maradék nori.
Enoki gomba
Nori alga, összetörve
Kevés zsiradékon egy kis fej hagymát vékony, negyed szeletelek. Éppen csak üvegesre párolom. Rádobom az előre julienre vágott sárgarépát, ujjnyi vastag darab, finomra szelt csilit, a darab tofut 1 cm-es kockákra vágva és a gombát, háromba vágva. Felengedem vízzel.Kicsit főztem nagy lángon, 5-10 percig. Egy kis darab brokkoli szárát is julienre vágtam és ezt is a leveshez adtam. Sóztam és őrölt gyombérrel ízesítettem. Egy forrás után a brokkoli rózsakat is apróra vágva beletettem, az apróra tört nori alga lapkákkal együtt. Még egyszer forraltam és készen van. Üvegtésztára merve, de magában is fogyaszható.