Mákos-narancsos máffin
Máffin.
Tökéletes, tápláló reggeli.
Nemcsak egy édesség, hanem tápanyagokkal teli étek. Az itthon ilyen néven ismert, csakis cupcake-nek (mini tortácska) minősülne hazájában.
A máffin korpát, valamilyen mag-, diófélét, aszalt vagy friss gyümölcsöt tartalmaz.
MÁKOS-NARANCSOS MÁFFIN
1 1/2 csésze liszt,
1/2 csésze korpa,
1/2 csésze cukor, vagy más édesítőszer,
1 tasak sütőpor,
2 evőkanál mák,
csipet só,
1 narancs reszelt héja,
1 tojás,
1/4 csésze hidegen sajtolt olaj,
1 narancs kicsavart leve,
annyi szójatej, hogy krémes, de nem folyós sűrüségű legyen.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Összekeverem egy tálban a száraz összetevőket.
Egy kisebb tálban alaposan összekeverem egy habverővel a nedves összetevőket.
Hozzákeverem egy spatulával a szárazhoz és máffin formába osztom szét. Normál máffinformában 12 db lesz.
Az előmelegített sütőbe teszem és 25 percet sütöm. Rácson hűtöm ki.