Csípős, kajszis tészta tofuval
Nagyon szeretem a kajszit. Frissen, aszalva, édességnek vagy akár sós ételnek. Elég sokat sikerült aszalnom nyáron, így főételben is gondolkodom.
Ezért körülnéztem a kamrában. Volt csípős tésztám Pannitól, maradék kelkáposztám a reggeli zöldléből, tofu, kajszi.
És megjelentek az ízek!
Két személyes adag lett.
Körülbelül 10 dkg tofut kis kockára vágtam, majd hidegen sajtolt olajon minden oldalan átsütöttem. Tányérra szedtem. Az ott maradt olajon egy fej apróra vágott hagymát megfuttattam darabka erős paprikával, frissen, mozsárban zúzott egy teáskanál korianderrel, egy teáskanál mézes sütemény keverékkel, sóval. Mikor üvegesre sült, 3 gerezd fokhagymát kapott még. Közben 2 marék aszalt kajszit összevagdostam és ezt is a hagymához adtam. Keves vízzel felengedtem és puhulásig főztem. Ekkor hozzákevertem a megpirított tofut és a maradék, kockára vágott kelkáposztát. Rövid ideig, éppen csak átpároltam fedő alatt. Eközben sós vízbe kifőztem a csilis spagettit.
a spagettit a tányerban alulra tettem és erre mertem a szószt. Ragacsos, édeskés, fűszeres ízvilágot kaptam, megfelelő csípőséggel.