Vegán habcsók
Már egy ideje izgat olyan habcsók készítése, amiben nincsen tojás. El sem tudtam képzelni, hogy na ezt ugyan hogyan fogom pótolni!? De aki keres talál. Persze ez nem jelenti azt, hogy egészséges lenne, mert tömény cukor, mint a habcsók. De néha vágyom nyalánkságra, vagy éppen jön hozzám legkisebb fiam és gondoltam megörvendeztetem őt is.
Így is lett.
A robotgépem keverőtáljába egy fél csicseriborsó (80 g csicseriborsó konzervlé kb. a fele 1 konzerv levének) konzerv levét tettem. Elkezdtem a habverő betéttel a legmagasabb fokozaton verni. Legalább 5 perc volt, mire elkezdett annyira besűrűsödni, hogy elégedett voltam. Mikor már fehér csíkokat húzott a habban, lassan elkezdtem adagolni a porcukrot (160 g porcukor), közepes fordulatra állítva a gépet.
Tökéletes, majdnem teljesen kemény habcsók masszát kaptam.
Mivel nincsen nyomózsákom, ezert egy sima neylon zacskót, csücskével lefelé egy magasabb pohárba nyomtam és ebbe kanalaztam bele a masszát. Éppen egy ici-pici vágást ejtettem csak a zacskó csücskén és már nyomtam is a sütőpapíros tepsibe a halmokat.
100 fokon kb. 1 órát sütöttem. Nekem sikerült tovább, így berepedezett kicsit a teteje. Nagyon finom! Senki sem mondja meg, hogy miből van!
Volt egy kis maradék főtt édeskrumplim, ezt összenyomtam villával és vízfürdőben olvasztott csokival kevertem össze. Ezzel a masszával ragasztottam össze két habcsókot. Isteni! Fiam tetszését is elnyerte.