2022. aug 22.

Krémes vegán gombaragu, árpával

írta: P.Gabriella
Krémes vegán gombaragu, árpával

850e6f7e-e723-475e-a050-716ef36bdd9c.jpeg 

A beillesztett felvétel utan indult meg a főzésem, abból, ami éppen itthon volt.
Elsőre beáztattam fél marék szárított vargányát. Ezután megfőztem 15 dkg árpagyöngyót. 

b864fe48-deaa-4981-9222-499c0855eb01.jpeg


Egy kisebb sonkahagymát apróra vágtam és olajon üvegesre pároltam. Közben ósszezúztam 3 gerezd fokhagymát és két szár rozmating leveleit is apróra vágtam. Ezt hozzákevertem a hagymához. 25 dkg barna csiperkét, viszonylag vastagra szeltem és a beáztatott vargányaval együtt a serpenyőbe raktam. Összekevertem a hagymás alappal, sóztam, borsozta és félpuhára pároltam. Belecsurrantottam a hegyi ecetemból egy evőkanálnyit. A harmadát egy edénybe kivettem. Reggel készítettem diótejet és az ebből fennmaradt diómasszából két evőkanállal hozzákevertem + egy evőkanál sórélesztő pelyhet is. Ezt botmixerrel összekevertem. Hozzáöntöttem a raguhoz. Belekevertem a megfőtt árpagyöngyót és a fennmaradt vargánya áztatólevelet. Rottyantottam egyet. Maradék nyers, vegyes salátát kevertem bele. Kész. Nagyon finom lett! 

 

51357279-1d27-45a7-9efb-193726201bce.jpeg

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá

Gomba Konyha Vegetáriánus Vegán