Krémes vegán gombaragu, árpával
A beillesztett felvétel utan indult meg a főzésem, abból, ami éppen itthon volt.
Elsőre beáztattam fél marék szárított vargányát. Ezután megfőztem 15 dkg árpagyöngyót.
Egy kisebb sonkahagymát apróra vágtam és olajon üvegesre pároltam. Közben ósszezúztam 3 gerezd fokhagymát és két szár rozmating leveleit is apróra vágtam. Ezt hozzákevertem a hagymához. 25 dkg barna csiperkét, viszonylag vastagra szeltem és a beáztatott vargányaval együtt a serpenyőbe raktam. Összekevertem a hagymás alappal, sóztam, borsozta és félpuhára pároltam. Belecsurrantottam a hegyi ecetemból egy evőkanálnyit. A harmadát egy edénybe kivettem. Reggel készítettem diótejet és az ebből fennmaradt diómasszából két evőkanállal hozzákevertem + egy evőkanál sórélesztő pelyhet is. Ezt botmixerrel összekevertem. Hozzáöntöttem a raguhoz. Belekevertem a megfőtt árpagyöngyót és a fennmaradt vargánya áztatólevelet. Rottyantottam egyet. Maradék nyers, vegyes salátát kevertem bele. Kész. Nagyon finom lett!
JÓ ÉTVÁGYAT!