Bagolyborsós libatop szósz
A megvett telken vannak olyan helyek, ahol nem mező nő, hanem talajt gyógyító növények. Kis faház, meg kerti kiülő alatt elpucoltak a talajt és homokkal takarták. Erre jött a burkolat. Ezek helyén parlagfű, fehér libatop és disznoparéj nő. Szertném beültetni ezeket a foltokat is, mezei, viragzó növényekkel, de előtte elfogyasztom, ami rajta van.
Ma a fehér libatop került terítékre
Nagyon magas az A-, és C-vitamin tartalma. Egy csésze levelzöld a napi szükséglet C-vitamin tartalmának 96%-át, A- vitaminjának 73%-át tartalmazza. Fantasztikus forrása a B- vitaminoknak is: hiamine, riboflavin, and niacin. A 14 esszenciális aminosavból nyolcat tartalmaz. Magas vastartalma segíti a vérsejtek szaporodását. Fehérje tartalma is kiemelkedő. A nagyon fontos ásványi sókban gazdag. Szóval “SZUPER KAJA”.
Megfóztem a szokásos adag bagolyborsómat (csicseri) és ebból egy csészényit turmixgépbe tettem. Egy nagy csokor fehér libatopot rátépkedtem, a vasragabb szárait kihagyva. Só, egy kávéskanál currypor, két gerezd fokhagyma, kevés hidegen sajtolt napraforgó olaj és kevés víz. Összeturmixoltam, majd a már tepsiben megsütött újkruplihoz körítettem hidegen. Tehát myers maradt. Amúgy olyan enyhe spenót ízű.
Azt ajánlom, ha még nem fogyasztottal, vagy nem fogyasztasz rendszeresen vadnövényeket, kisebb adaggal kezdd!
JÓ ÉTVAGYAT!