Zöldséges árpa
Gabona, gabona és harmadszor is gabona.
Előtébe helyeződött most nálam. Nagyon energikussá tesz és eltelít hosszú időre.
Hozzávaló:
1 összmarék árpa,
1/2 fej vöröshagyma,
25 dkg mirelit francia saláta alap,
só, bors,
napraforgómag,
20 dkg juhtúró,
petrezselyemzöld,
tetejére hegyes paprika.
Az árpát sós vízben puhára főzöm.
A vöröshagymát apró kockára vágom és zsiradékon megfonnyasztom. Rászórom a francias saláta alapot és rövid idő alatt készre párolom, ha kell kevés vízet öntök hozzá. Megszórom petrezselyemmel. Összekeverem az árpát és a zöldséget, tálalom.
A tányérra halmozom az árpás keveréket és juhtúróval, napraforgómaggal szórom meg.
Tetejére karikára vágott hegyes erőspaprikát teszek.
Most is egy filmnézéssel egybekötöttem...Mielőtt felkel a nap cíművel. Éppen olyan laza, mégis átható a film, mint az étel.