Spenótos, túrós rakott tészta/lasagne
Végre itt a friss spenót deje! Leszedni is gyönyörűséges! Kint a nagy, Zsolnay pirogranit kádban mostam a friss esővízben. Mondjuk a kezem lilult azert a hidegségétől.
Két összmaréknyi spenótot szedtem le. Megmostam és kevés, sós vízben megpároltam. Leszűrtem és szárzra csavartam. Apröra vágtam, egy csokor petrezselyemzölddel egyetemben.
Megint Pannus tészta, Áta lasagne tésztát használtam. Még találtam a hűtoben egy megbontott üvegben két deci paradicsomlét. Ezt kétfelé osztottam. Egy olajjal kikent hőálló kerámia tálba beletettem a száraz lasagne tésztát és a fele paradicsomlét rácsurgattam.
Összekevertem 25 dkg tehéntúrót, két tojassal, sóval és az összevagdalt zöldekkel. Ennek felét halmoztam a paradicsomos tésztára. Szépen elegyengettem, mint egy jó kőműves.
Erre megint egy réteg tészta, maradék paradicsomlé, majd a túrós keverék. Tetejére is egy adag száraz tészta kerül. Erre egy evőkanál olajjal és sóval elkevert egy deci tejfölt kentem. Végül alaposan megszórtam napraforgó maggal.
200 fokos előmelegített sütoben 35 perc alatt készre sütöttem.
A tetején megsült tészta és napraforgó volt a legfinomabb! Éheseknek kettő, kevésbé eheseknek három adag. Nagyon laktató!
JÓ ÉTVÁGYAT!