Gombaszósz tésztakockával
Nagyon szeretem a gombát és szerencsére a kis zödségboltban, ahová járok, szokott lenni többféle. Ez eppen egy vegyes gombatalból van. Fehér es barna csiperke, laska és valami vékonyka gombec volt benne.
Egyszerűre vettem a témát, mint szokásos. Éppen pár napja hozott Panni Átáról házi kockatésztat, úgyhogy ebből lett.
Gombaszósz tésztakockával
Hozzávalók:
1/2 fej vöröshagyma, aprókockara vágva,
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva,
kb. 10 dkg füstölt sajt,
3 púpos evőkanál tejföl,
1 evőkanal rétesliszt,
só, bors, szerecsendió.
Tetejére petrezselyemzöld.
1/2 kg Pannus kockatészta
(https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/Pannus-t%C3%A9szta-309309652971007/)
Kevés zsiradékon megpárolom a hagymát. Mikor már üveges, rádobom a fokhagymát és illatozásig pirítom. Belezuttyantom a gombát, sózom és a többi fűszert is rászórom, majd fedő alatt puhára párolom. Én nem szeretem ha lottyadt, inkább kicsit roppanjon még. Közben a tejfölt kikeverem a rétesliszttel (a rétesliszt sosem csomósodik) és belekeverem a lereszelt sajtot is. Gyorsan belekeverem és rottyantom még egy kicsit. Ne legyen tül sűrű! Ha kívánja, kevés vízzel higítom.
Közben megfőztem a tésztát is. Belekevertem a szószba és tálaltam. Tetejét petrezselyemmel hintettem. Két személyes adag.
Bekuckózram és megnéztem egy ősöreg filmet 1946-ból, Lana Turnerrel és John Garfielddal.