2020. dec 13.

Dió-pirosáfonya biscotti

írta: P.Gabriella
Dió-pirosáfonya biscotti

b2d63e17-16f1-42b9-96ef-c514c35c4669.jpeg

Eza biscotti a másik kettő mellett is megeri az elkészítést. Ez a legfinomabb oezsgőbe vagy édes borba mártogatva. Ha van, akkor aszalt meggyet szoktam beletenni, de idén nem volt elég.  Lássuk a leírást!

Dió-pirosáfonya biscotti

 

Hozzávalók:

1 1/2 csésze dió, pirítva,

1 teáskanál sütőpor,

2 1/2 csésze liszt,

1 1/4 csésze cukor,

1/4 teáskanál só,

3 nagy tojás,

2 nagy tojássárgája,

1 teáskanál vanília extrakt,

1 csésze aszalt piros áfonya,

1 vpcitrom héja

1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és felreteszem. Finomra vágom a pirított dió felét és félreteszem.

2. Az elektromos keverőgép táljába beteszem a liszetet, sütőport, cukrot és sót es keverek néhanyat rajta. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat a vaníliával. Hozzáadom a száraz összetevőkhöz és közepes fokozaton addig keverem, amíg ragacsos massza nem all össze. Belekeverem a diót, a piros áfonyát és a citromhéjat.

3. enyhén lisztezett felületre borítom a tésztát, enyhen megszörom liszttel és finoman átgyúrom. Elfelezem és kettő rudat formálok belőle. Sütőlemezre téve, enyhén lenyomkodom, 

167caa66-32f8-4a3d-a706-fe43d988283c.jpeg

a6463ca7-ec0d-4963-9291-e9c5b465226f.jpeg


4. Sütöm amíg összeáll, kb. 30 percig.  Kiveszem és 15 percet hűtöm. Két centis szélességűre, átlósan felszeletelem es vágott felével lefelé a sútőlemezre fektetem. Kózben a sütőt 140 fokra állítom. 20 percig sütöm az egyik, majd megfordítva a másik oldalát szintén 20 percig. Kihűtöm, majd jöl zárödö dobozban tárolo . Több hétig is eláll. 

Martha Stewart Cookbook

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Konyha