Dió-pirosáfonya biscotti
Eza biscotti a másik kettő mellett is megeri az elkészítést. Ez a legfinomabb oezsgőbe vagy édes borba mártogatva. Ha van, akkor aszalt meggyet szoktam beletenni, de idén nem volt elég. Lássuk a leírást!
Dió-pirosáfonya biscotti
Hozzávalók:
1 1/2 csésze dió, pirítva,
1 teáskanál sütőpor,
2 1/2 csésze liszt,
1 1/4 csésze cukor,
1/4 teáskanál só,
3 nagy tojás,
2 nagy tojássárgája,
1 teáskanál vanília extrakt,
1 csésze aszalt piros áfonya,
1 vpcitrom héja
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és felreteszem. Finomra vágom a pirított dió felét és félreteszem.
2. Az elektromos keverőgép táljába beteszem a liszetet, sütőport, cukrot és sót es keverek néhanyat rajta. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat a vaníliával. Hozzáadom a száraz összetevőkhöz és közepes fokozaton addig keverem, amíg ragacsos massza nem all össze. Belekeverem a diót, a piros áfonyát és a citromhéjat.
3. enyhén lisztezett felületre borítom a tésztát, enyhen megszörom liszttel és finoman átgyúrom. Elfelezem és kettő rudat formálok belőle. Sütőlemezre téve, enyhén lenyomkodom,
4. Sütöm amíg összeáll, kb. 30 percig. Kiveszem és 15 percet hűtöm. Két centis szélességűre, átlósan felszeletelem es vágott felével lefelé a sútőlemezre fektetem. Kózben a sütőt 140 fokra állítom. 20 percig sütöm az egyik, majd megfordítva a másik oldalát szintén 20 percig. Kihűtöm, majd jöl zárödö dobozban tárolo . Több hétig is eláll.
Martha Stewart Cookbook