2020. dec 11.

Dupla csokis biscotti

írta: P.Gabriella
Dupla csokis biscotti

536789cb-6e9e-409c-88ae-f6057238f18d.jpeg

ce364f1d-2a33-4680-84d1-a337553b76f6.jpeg

Nem sok finomabb kétszersultet tudok, mint ez a csokis fajta. Kakaó kánaán! Ezek a lemaradt csak egyszersült darabok az én egyesegyedüli elkényeztésemre és örömömre vannak! A lemaradt végek, a délutáni kávéhoz.

Igazából ünnepi édesség! Benne van a java. Na nézzük is!

69dba583-8045-479c-8094-b718851bfa42.jpeg


Dupla csokis biscotti

kb. Két tucatnyi

 

Hozzávalók:

8 evőkanál (12 dkg) vaj,

113g keserű csokoládé, tördelve,

1/2 csésze legjobb minőségű kakaópor,

1 3/4 csésze sima liszt,

1 1/2 teáskanál sütőpor,

1/2 teáskanál só,

1 csésze cukor,

2 nagy tojás,

1 teáskanál vanília extract,

1 csésze blansírozott mandula, pörkölve,

1 csésze mazsola

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral, félre teszem. Vízgőz felett megolvasztom a vajat és csokoladét, amíg sima nem lesz. Néha megkeverem.

2. Összeszitálom  a lisztet, kakaót, sütőport és sót egy tálba. Az elektromos keverőgép táljában, keverő fejjel ellatva, krémesre keverem a tojást a cukorral. Hozzáadom a vaníliát. Alacsony fokozaton hozzáöntöm a folyekony csokimasszát, aztán a lisztkeveréket. Belekeverem a mandulát és mazsolát. Puhának kell lennie a tésztának.

 

08b0a4fa-f128-4d24-9056-bee9bf975734.jpeg

3. kiborítom egy lisztezett felületre a tésztát és két részre osztom és kb. 22 cm henger alakú rudat formálok belőle. A sütőpapírral kibélelt tepsire teszem és enyhén megnyomva lelapítom. 

45cf14b0-d59f-457b-b7cd-562406aad458.jpeg

4. Sütöm, amig a tészta összeáll, kb. 30 percig. Kiveszem a sütőből és hűtöm 15 percig. Leveszem a sütő hőmérsékletét 140 fokra. Ferdén felszeletelem a langyos rudakat, kb. 2 cm- es vastagságúra. A vágott felével ráhelyezem egymás melle a tepsibe. 20 percet sütöm, majd megforgatom és ezeket az oldalakat is 20 percig sütöm. Fémracsra teszem kihűlni. Néhány hétig eláll dobozba zárva.

Martha Stewart Cookbook

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Konyha