Dupla csokis biscotti
Nem sok finomabb kétszersultet tudok, mint ez a csokis fajta. Kakaó kánaán! Ezek a lemaradt csak egyszersült darabok az én egyesegyedüli elkényeztésemre és örömömre vannak! A lemaradt végek, a délutáni kávéhoz.
Igazából ünnepi édesség! Benne van a java. Na nézzük is!
Dupla csokis biscotti
kb. Két tucatnyi
Hozzávalók:
8 evőkanál (12 dkg) vaj,
113g keserű csokoládé, tördelve,
1/2 csésze legjobb minőségű kakaópor,
1 3/4 csésze sima liszt,
1 1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1 csésze cukor,
2 nagy tojás,
1 teáskanál vanília extract,
1 csésze blansírozott mandula, pörkölve,
1 csésze mazsola
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kibélelek egy tepsit sütőpapírral, félre teszem. Vízgőz felett megolvasztom a vajat és csokoladét, amíg sima nem lesz. Néha megkeverem.
2. Összeszitálom a lisztet, kakaót, sütőport és sót egy tálba. Az elektromos keverőgép táljában, keverő fejjel ellatva, krémesre keverem a tojást a cukorral. Hozzáadom a vaníliát. Alacsony fokozaton hozzáöntöm a folyekony csokimasszát, aztán a lisztkeveréket. Belekeverem a mandulát és mazsolát. Puhának kell lennie a tésztának.
3. kiborítom egy lisztezett felületre a tésztát és két részre osztom és kb. 22 cm henger alakú rudat formálok belőle. A sütőpapírral kibélelt tepsire teszem és enyhén megnyomva lelapítom.
4. Sütöm, amig a tészta összeáll, kb. 30 percig. Kiveszem a sütőből és hűtöm 15 percig. Leveszem a sütő hőmérsékletét 140 fokra. Ferdén felszeletelem a langyos rudakat, kb. 2 cm- es vastagságúra. A vágott felével ráhelyezem egymás melle a tepsibe. 20 percet sütöm, majd megforgatom és ezeket az oldalakat is 20 percig sütöm. Fémracsra teszem kihűlni. Néhány hétig eláll dobozba zárva.
Martha Stewart Cookbook
Jó étvágyat!