Zöldparadicsom chutney (csátní)
Nagyon szeretem a zöld paradicsomot. A sült zöld paradicsomot különösen.
Ebben a filmben láttam először:
Az a citrusos íz pótolhatatlan.
Édesapám rengeteget hozott a birtokról, így egy lekvár és a chutney mellett döntöttem.
Viszonylag egyszerűen elkészíthető zsiradékmentes, egy tálban megfőzhető finom, édes-sós-savanyú ízű mártás lesz. Nagyon jól párosítható sült zöldségekkel, főtt gabonákkal.
Zöldparadicsomos chutney
Hozzávalók:
1.5 kg zöldparadicsom apró kockára vágva,
1 csésze apró kockára vágott vöröshagyma,
1 csésze apró kockára vágott aszalt sárgabarack,
1 1/4 csésze napraforgóméz,
3 db felkarikázott csili,
1 evőkanál mustármag,
1 teáskanál só,
1 teáskanál édesköménymag,
1/2 teáskanál szegfűbors,
1/2 teáskanál szegfűszeg,
csipet őrölt szerecsendió,
1 fahéjrúd,
1 csésze házi almaecet.
Az összes hozzávalót egy nagy, magas oldalú serpenyőbe rakom. Felforralom.
Mikor ilyen sűrűre befőtt, lefedve még addig főzöm, ameddig majdnem krémes állagú lesz, de még megvannak a darabok benne.
Csírátlanított üvegekbe teszem és 200 fokra előmelegített, elzárt sütőben 15 percet dunsztolom.. Hagyom kihűlni a sütőben.