2020. nov 09.

Zöldparadicsom chutney (csátní)

írta: P.Gabriella
Zöldparadicsom chutney (csátní)

2a05573b-966c-462f-806f-3740d30ecd43.jpeg


Nagyon szeretem a zöld paradicsomot. A sült zöld paradicsomot különösen. 
Ebben a filmben láttam először:

e65de272-17cd-466b-bda5-36c97de35d9d.jpeg

Az a citrusos íz pótolhatatlan.

69ba4c02-e08b-4a9d-9d0a-ccee451caca6.jpeg

Édesapám rengeteget hozott a birtokról, így egy lekvár és a chutney mellett döntöttem. 
Viszonylag egyszerűen elkészíthető zsiradékmentes, egy tálban megfőzhető finom, édes-sós-savanyú ízű mártás lesz. Nagyon jól párosítható sült zöldségekkel, főtt gabonákkal.

579a6b43-0120-4e2b-a736-6b4577f1d0ff.jpeg

Zöldparadicsomos chutney


Hozzávalók:

1.5 kg zöldparadicsom apró kockára vágva,

1 csésze apró kockára vágott vöröshagyma,

1 csésze apró kockára vágott aszalt sárgabarack,

1 1/4 csésze napraforgóméz,

3 db felkarikázott csili,

1 evőkanál mustármag,

1 teáskanál  só,

1 teáskanál édesköménymag,

1/2 teáskanál szegfűbors,

1/2 teáskanál szegfűszeg,

csipet őrölt szerecsendió,

1 fahéjrúd,

1 csésze házi almaecet.

 
8f828723-da68-43a1-b451-e1857be57b78.jpeg
9248b0cc-5335-4085-aa9d-916e51ca263c.jpeg

eff46925-4145-406a-8555-c2e411a3c02a.jpeg
Az összes hozzávalót egy nagy, magas oldalú serpenyőbe rakom. Felforralom.


 Mikor ilyen sűrűre befőtt, lefedve még addig főzöm, ameddig majdnem krémes állagú lesz, de még megvannak a darabok benne. 

7a0445f5-9df8-4eb3-bea0-181cf5ab4762.jpeg

Csírátlanított üvegekbe teszem és 200 fokra előmelegített, elzárt sütőben 15 percet dunsztolom.. Hagyom kihűlni a sütőben. 

Szólj hozzá

Konyha Vegetáriánus Kamral