Füstös csicseriborsó
Imádom a csicseriborsót! Igyekszem tanulni sokfele receptet belőle. Ez is egy új találás. Saláta tetejére fehérjének, vagy csak ropogtatni rágcsának, kiváló!
Megfőztem 10-20 dkg csicseriborsót.
Egy kis tálban összekevertem háromnegyed csésze mézet, három evőkanál paradicsomszószt, púpos teáskanál csípős füstölt paprikát, kávéskanál frissen őrölt fekete borsot, két gerezd zúzott fokhagymát és két evőkanal hidegen sajtolt napraforgó olajat,
Elegyítettem.
Egy nagyobb tálban összekevertem a csicseriborsót és a szószt.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítettem és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöttem.
Kivettem és megforgattam. Visszatéve meg 10 percet sütöttem.
A sütő legfelső részén grill funkción 5-10 percet pirítottam. Ropogósnak kell lennie.
Nagy adag zöldsalátára ágyazva tettem és kefires, hagymás, ecetes öntettel nyakon öntöttem. Irtó finom.
JÓ ÉTVÁGYAT!