Töltött, rántott cukkini
Eszembe jutott, talán tavalyról egy érdekes cukkini recept. Nagyon egyszerű és laktató. Ez az adag két személyes.
Egy közepes cukkinit káposzta gyaluval, hosszú csíkokra vágok. Minél vékonyabb annyival jobb. Kissé megsózom őket. Én kecskesajtot (de te használhatsz bármilyet) kockára vágtam.
Ahogy a képen látod, keresztbe fektettem két szeletet és a közepébe tettem a sajtot.
Egymásra hajtogattam a széleket. Ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgattam és bő zsiradékon kisütöttem. Készítettem hozzá petrezselymes főtt rizst és relisht. A relish egy gyors savanyúság. Alapja a hagyma és az adott idény zöldségei. Én paradicsomot és uborkát tettem még bele, mert ezt adja a kert. Citromlével, sóval, mézzel és kevés olajjal összekevertem 10-15 perc alatt összeérik.