2020. júl 03.

Húsgombócos karalábéleves

írta: P.Gabriella
Húsgombócos karalábéleves

5435a937-8969-4037-b694-606081499624.jpeg

Egy mérhetetlenül egyszerű, de mégis ízletes nyári leves. Kiadós is. 
...és igen, eszek húst is. Mikor hogyan kívánja a szervezetem.

099f75ed-f898-4f28-be59-b31e4b9c54d4.jpeg

Hozzávalók:

 

1 db nagy fej karalábé,

30dkg darált hús,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 evőkanál majoránna,

1 csokor édeskömény zöldje,

só, bors, ízlés szerint erős zöldpaprika.

A karalábét meghámozom, középső zsenge zöldjét félreteszem és egy centis kockákra vágom. Két liter sós vízben felteszem főni. 
A darált húst összekeverem a morzsával és a majoránnával. Két centi átmérőjű gombócokat gyúrok belőle és azonnal a karalábé hozom dobom. Borsozom és puhára főzöm. 
Ha megfőtt, hozzáadom a feldarabolt édesköményt és a félretett feldarabolt karalábé levelet.  Rottyantok még egyet rajta és készen van. 

bf594df1-f675-46a5-89e2-fc48294a8ffd.jpeg

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá

Konyha