Húsgombócos karalábéleves
Egy mérhetetlenül egyszerű, de mégis ízletes nyári leves. Kiadós is.
...és igen, eszek húst is. Mikor hogyan kívánja a szervezetem.
Hozzávalók:
1 db nagy fej karalábé,
30dkg darált hús,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál majoránna,
1 csokor édeskömény zöldje,
só, bors, ízlés szerint erős zöldpaprika.
A karalábét meghámozom, középső zsenge zöldjét félreteszem és egy centis kockákra vágom. Két liter sós vízben felteszem főni.
A darált húst összekeverem a morzsával és a majoránnával. Két centi átmérőjű gombócokat gyúrok belőle és azonnal a karalábé hozom dobom. Borsozom és puhára főzöm.
Ha megfőtt, hozzáadom a feldarabolt édesköményt és a félretett feldarabolt karalábé levelet. Rottyantok még egyet rajta és készen van.