Chia puding málnával
Beújítottam. Már régóta barátkozom vele. Most itt volt az ideje.
Az Aztekok és Maják fontos étele volt. Állítólag chia annyit jelent, hogy erő. Mára Élet Étekké (superfood) lépett elő beltartalma miatt. Rengeteg rostot, fehérjét, omega 3-at, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Tízszeresére dagad be folyadékban.
Hozzávalók:
(5 kisebb pohárral lett)
2 csésze kókusztej,
2 evőkanál házi készítésű mogyoróvaj,
1 csésze chia mag,
2 evőkanál méz,
fél tasak vaníliás cukor (jobb fajta).
Málna a rétegezéshez.
Kevés kókusztejjel simára keverem a mogyoróvajat (sózatlan, pörkölt mogyoróból), a mézet és a vaníliás cukrot. Felöntöm a megmaradt kókusztejjel és belekeverem a chia magot. Legalább két órát hagytam állni, hogy a magoknak legyen idejük jól beduzzadni. Közben néha megkevertem.
Ezután csak málnával rétegezve belekanalaztam a fagyis poharakba és hűtőben tároltam fogyasztásig.