Meggyes vastag palacsinta
Beszorultam egy kicsit a konyhába a befőzések miatt. Közben járnak ide-oda a gondolataim. Néha bevillan egy étek is, amit azonnal meg is kell valósítanom. Ez a mostani is ilyen lett.
Bibbidi - Bobbidi - Boo!
Miközben a meggyet puttyogatom, megkívántam reggelire a vastag palacsintát. Az idő tört része alatt átfutottam, hogy minden van-e itthon hozzá és bólintottam. Van!
Hozzávalók:
(Egy személyre)
2 tojás,
1-2 dl tej,
csipet só,
2 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál vaníliás cukor,
1 kardamom tasak magjai, összezúzva.
csipetnyi reszelt citromhéj,
kb. 10 dkg liszt,
1 marék magozott meggy,
tetejére szórásnyi cukor, fahéj.
Zsiradék a sütéshez.
A sütőt 200 fokra előmelegítem,
A tojást habosra kikavartam a sóval, vaníliás cukorral, cukorral, majd felöntöttem egy deci tejjel. Kishabverővel, állandó keverés mellett beleszórtam a lisztet és csomómentesre kevertem. Sűrűnek kell lennie.
Regi palacsintasütő serpenyőt, vagy kisebb vasserpenyőt kissé előmelegítek a tűzhelyen. Belecsorgatok annyi zsiradékot, hogy biztosan ne égjen le majd a,tészta. Ha már a kezemet fölé téve hirtelen melegíti, beleöntöm az egész sűrű palacsintatésztát. Belepötyögtetem a meggyet és csak 2-3 percig sütöm.
Ezután a cukorral, fahéjjal ízesítem és a forró sütőbe tolom. Kb. 15 perc alatt elkészül. Az illatáról tudod.
Tányérra csúsztatom, tetejére díszítésként és ízbombaként citromfűlevelet és rózsamuskátli virágocskákat tettem. Érdemes a fűszernövényekkel és virágokkal kísérletezni. A meggyhez nagyon jól megy a levendula is.
Mar csak az élvezet marad hátra. Ja és a,hála, amiért érezhetem SZERfácskám szaftos, egészséges gyümölcseit mindenkorom.