2020. jún 11.

Epres fánk (scone)

írta: P.Gabriella
Epres fánk (scone)

0892cf5c-918e-4120-a33a-7efeab80143c.jpeg

Hozzávalók:


2 3/4 csésze liszt,

1/3 csésze cukor,

1 evőkanál sütőpor,

1 teáskanál só,

1/2 csésze kockára vágott hideg vaj,

1/2 csésze half and half krém (én fele tejföl, fele tej keverékkel oldom meg),

1 csésze darabolt eper,

2 nagy tojás,

1 teáskanál vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor,

2 evőkanál tej.

822cdecd-d211-4f04-90d2-c3472d2bfb58.jpeg

A lisztet, cukrot, sütőport, sót és a jéghideg vajat, keverőgéppel, vagy villával nagyon gyorsan. Addig dolgozunk vele, amíg a liszt teljesen darabosra morzsolödik a vajjal. Óvatosan beleforgatjuk az epret.

A tojást vaníliát, half and half krémet egy másik tálban összekeverjük. 
Néhány gyors mozdulattal a száraz összetevőkbe belevegyítjük a nedveset. 
ketté osztjuk és egyenként két cm magasságú körré nyújtjuk. Egy éles késsel 6-ba vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük az egy evőkanálnyi tejjel.
20-30 percre a hűtőben hagyjuk állni. A hideg vajtól lesz könnyű a tésztája. 
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és 17-20 percet sütjük. 


Epres, mézes tej-turmixszal fogyasztottam. 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá

Konyha