Mézben fermentált hagyma
Nagyon egyszerű és nagyon ízletes ínyencség készülhet két hét alatt.
Három jó nagy fej lilahagymát félkarikára vágtam és egy tálba tettem. Vágtam a kertben egy csokor kakukkfüvet és apróra vágva a hagymához adtam. Hozzáöntöttem fél kg mézet és jól összekevertem. Üvegbe téve, hűvös, sötét helyre (kamra) tettem. Naponta többször felráztam és utána mindig nyitva kinyitottam egy kicsit a tetőt, hogy a gázok távozhassanak. Elkezdtek megjelenni a kis buborékok a folyadékban és sötétre színeződött a méz.
Nagyon jóízű lett. Elsőre maradék babfőzelékkel próbáltam ki. Nagyszerűen folyt össze a bab sós és a hagyma édes íze. Ajánlom még penészes és gombás sajtokhoz, akár dióval is. Igazi ínyencség!
Jó étvágyat!
*
*
*
A maradék méz nagyszerű köhögés csillapítására és megszüntetésére.