Léleksüti
Ősök napja...
Kapunyitás...
Átmenet...
Ehhez felajánlásként sütöttem léleksütit. Lakomára hívva a holnapi SZERen őseink. Tisztelegve a leélt életük, a körforgásban tett emelő lenyomatuk előtt.
Díszként hecsedli bogyót választottam, mert izzó, piros színe kifejezi nekem az erőt, amit ilyenkor kapok.
Léleksüti
Hozzávalók:
2 tojás,
3/4 csésze cukor,
1/4 csésze olvasztott vaj,
2 csésze fehér liszt,
fél marék mazsola,
fél citrom reszelt héja.
A tojást habosra keverem a cukorral a robotgép közepes fokozatán. Belecsorgatom lassan az olvasztott vajat. Beleszórom a lisztet, citromhéjat, mazsolát és simára keverem. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat teszek. Közepükbe hecsedlit nyomok és 200 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütöm.
Békés átmenetet!