Töltött tészta
Ma munkás kezek jöttek hozzám gyapjút tisztítani. Ez az én egyik meglepetésem nekik.
Reggel kibicikliztem a közeli erdőbe és megszedtem, ami ehhez szükséges. Hagymaszagú kányazsombort és kígyóhagymát. Csodálattal tölt el az erdő. Vigyázva kell lépnem, mert mindenhol apró tölgyfák bújtak ki a jó erdei földből. Olyan vastag és gazdag a talajtakaró növények száma, hogy ilyenkor le kell ülnöm mindig pár percre, hogy befogadjam mindegyiket.
Ezt a tésztát már készítettem csalánosan is, úgy is nagyon jó ízű volt.
Töltött tészta
Hozzávalók:
A tésztához:
3 db előző nap héjában megfőzött krumpli,
1 evőkanál só,
6 tojás,
75 dkg liszt
A töltelékhez:
Két marok hagymaszagó kányazsombor,
két tojás,
só,
25 dkg túró,
ha szükséges kevés tejföl, a túró nedvességétől függően.
A krumplit, krumplinyomón átpasszíroztam, majd ehhez hozzáütöttem a tojásokat, sóztam és a liszttel alaposan kigyúrtam. Kb. fél órát pihentettem. Ezután tésztagépen lapokat készítettem belőle, amit a töltelékkel megtöltöttem. Egyik felére a töltelék került halmocskákban, majd befedtem egy másik tésztalappal. Derelye szerűen elvágtam. Forró sós vízben pár perc alatt puhára főztem. Olívaolajon olvasztott kevés vajat lesütöttem egy csokor kígyóhagymával és ebbe szedtem a megfőtt tésztát. Tejföllel tálaltam.
Jó étvágyat!