Tavaszi vadsaláta
Töltekezni, gyógyulni legjobb a növények erejével. Harsogó zöldjük, friss ízük ellenállhatatlanná teszi őket. Erdőn, mezőn mikor felbukkannak, szinte felfénylik minden.
Kép - pásztortáska hajtás - saját
Pár napja kilátogattam a helyi Mária-ligetbe és mindenhol pásztortáskát láttam. Igazi saláta érzés. Íze elsőre édeskés, egy enyhe keserű véggel.
Azoknak a nőknek ajánlom, akiknek szabálytalan, vagy hosszú a havi virágzásuk, ciklusuk.
Kép - salátaboglárka - saját
Íze enyhén keserű és a szájban kissé fanyar marad. A saláta boglárka levelei magasak C-vitaminban.
Kép - kígyóhagyma - saját
Íze hasonlít a metélő hagymára.
Tavaszi vadsaláta
Egy összmarék pásztortáska hajtás,
egy marék saláta boglárka,
egy összmarék tyúkhúr,
egy marék kígyóhagyma.
Mustáros öntet:
2 teáskanál mustár,
1 dl olívaolaj,
1 teáskanál citromlé,
1 kávéskanál méz,
só, bors.
A saláta tetejére saját főtt tojást teszek, így kiadósabb.
Jó étvágyat!