2018. feb 21.

Melegítő levesek 7. - Bagolyborsó krémleves

írta: P.Gabriella
Melegítő levesek 7. - Bagolyborsó krémleves

img_2575.JPG

A csicseriborsó, népi nevén bagolyborsó, ízletes és tápláló növény. Magas fehérjetartalma van, B1, B6-vitamint, folsavat, sok magnéziumot, vasat, cinket tartalmaz. 

Sokféleképpen használom. leveseket, ragukat, kencét, salátát készítek belőle. Ez a leves nagyon egyszerű mind elkészítésben, mind ízvilágban. 

img_2574.JPG

Bagolyborsó krémleves

Hozzávalók:

25 dkg megfőzött csicseriborsó,

2 kisebb krumpli,

fél kockára vágott hagyma,

1 nagy vagy 2 kicsi gerezd szeletelt fokhagyma,

Ha van 1 l zöldség- vagy húsleves, ennek hiányában nagyszerű a víz is,

őrült feketebors,

ha van, 1 kávéskanál füstölt paprikapor,

só,

4 levél vékony csíkokra vágott zsálya. 

Zsiradékon megpárolom a hagymát, ha üveges megfuttatom rajt a fokhagymát, majd paprikával megszórva hirtelen felöntöm az 1 l folyadékkal. Beleteszem a megfőtt csicseriborsót, a krumplit és puhára főzöm. Összeturmixolom, sózom, borsozom. Tálalásnál a tetejét megszórom zsályával. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Konyha