2018. jan 19.

Melegítő levesek 6. - Zöldséges paradicsom leves

írta: P.Gabriella
Melegítő levesek 6. - Zöldséges paradicsom leves

img_2138.JPG

Dögrováson vagyok. Mi sem esne jobban ilyenkor - a teákon kívül -, mint egy forró, fűszeres zöldségleves. Betegen mindig kívánom a csípőset.

Volt itthon répám, batátám (édesburgonya), zellerszár, paradicsompüré. Ebből gondoltam ki egy finom levest. A batátát imádom. A sárgarépával együtt magas a karotin és A-vitamin tartalma. Néha csak megsütöm héjában és sok sóval, vajjal majszolom. Nagyszerű sűrítőanyag is. 

img_2143.JPG

Zöldséges paradicsom leves

1 szál fehérrépa,

2 szál sárgarépa,

fél batáta,

kis fej hagyma,

fél üveg sűrített paradicsom + 1- 1 1/2 l víz vagy 1-1 1/2 l paradicsomlé.

kis marék hajdina

zellerlevél,

erős paprika

só.

A paradicsompürét, a vizet, a kockára vágott zöldségeket, az erős paprikát és a hajdinát, sóval ízesítve feltesszük főni. Ha megpuhult, lehúzva a tűzről hozzákeverjük a vékonyra vagdalt zellerszárat.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Konyha