2016. aug 11.

Ecetfavirág limonádé

írta: P.Gabriella
Ecetfavirág limonádé

Ecetfavirág (Rhus typhna) limonádé

Egy sumac virágot vettem (az ízlelésnél kiderült, hogy erősebb ízű és szebb színű lesz, ha kettővel készítem). Az illatáról egy frutti jutott eszembe. Olyan vicces volt lemorzsolni a száráról! Mintha olajos bársonyt tapogatnék. Nagyon könnyen lejön, nem kell sokat vesződni vele. A kezem olyan savanyú lett, mintha citromba nyúltam volna. 

Beletettem egy kb. 2 literes üvegbe és felöntöttem vízzel. 24 órát állni hagytam. Leszűrtem és egy frutti ízű, barack színű, finom limonádét kaptam és kikerültem a citrom megvásárlását. :) ♥ Nekem így is ízlik, de tetszés szerint édesítheted is.

Itt részletesebben találsz az ecetfavirágról.

Szólj hozzá

Konyha