Kurkumás zöldlé
Kevésszer engedhetem meg magamnak, hogy friss kurkuma gyökeret vegyek, de most előállt. Egyetlen gyökérkét használtam, megpucolva, darabolva.
A kurkumát ismerjük. A gyömbérfélék családjába tartozik, az indiai népi gyógyászat és főzés évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető. Az ízületeket érintő gyulladásos folyamatokra is hatékony gyógyír. Fő hatóanyaga a kurkumin.
Azt hiszem idén megprőbálom termeszteni, egy-két gyökerecskét visszafogva, nehogy befaljam.
Kertben még mindig van kelkáposzta. Ennek három nagy külső levelét használtam. Torzsájáról lehúztam és nagyobb darabokra tépkedtem.
Alma, banán, keves őrölt gyömbér, víz került meg bele es indíts turmix!
Csípős, üde, klorofill dús, vitaminokban, ásványi sókban gazdag itallá vált.