Pite így-úgy
Szinte minden napra jut egy kis gomba.
Annyira vágytam már a szegfű gombára, hát megkaptam.
Egy kis lórommal, hagymával, fokhagymával, kakukkfűvel készítettem tölteléket. Vágytam a sósra és az édesre is. Bekevertem egy pâté briseé-t. Ez egy nagyon vajas tészta, tojás nélkül. Ha helyesen van elkészítve és alaposan behűtve, akkor nagyszerű leveleire omló tésztát kapok. Ebből nyújtottam ki két kisebb és egy nagyobb kört.
A kisebbeket a gombás töltelékkel halmoztam meg és félbehajtottam.
A nagyobbra alma-szilva-körte töltelék került. A hibás gyümölcsökből készítettem. Hámozás nélkül, gerezdekre vágva egy tálba tettem és fahéjjal, kevés barna cukorral és egy evőkanál rétesliszttel összekevertem, majd belehalmoztam a kerek tészta közepébe. A széleit felhajtottam így lett galette. 200 fokon 20 percet sütöttem. Ezután a jó rozslisztes, magos kenyér is bezuttyant a sütőbe, kihasználva a hőt.