2022. sze 30.

Pite így-úgy

írta: P.Gabriella
Pite így-úgy

2f20a3d4-ccbe-4b01-8b00-4c60a0275ff4.jpeg


Szinte minden napra jut egy kis gomba.
Annyira vágytam már a szegfű gombára, hát megkaptam.

3891459a-8e30-4519-a9b7-31e83286298c.jpeg

2346ca94-9217-481f-bdc4-07dd1ccce1c0.jpeg


Egy kis lórommal, hagymával, fokhagymával, kakukkfűvel készítettem tölteléket. Vágytam a sósra és az édesre is. Bekevertem egy pâté briseé-t. Ez egy nagyon vajas tészta, tojás nélkül. Ha helyesen van elkészítve és alaposan behűtve, akkor nagyszerű leveleire omló tésztát kapok. Ebből nyújtottam ki két kisebb és egy nagyobb kört.
A kisebbeket a gombás töltelékkel halmoztam meg és félbehajtottam.

9863e179-d555-422b-9818-471a20984dc3.jpeg


A nagyobbra alma-szilva-körte töltelék került. A hibás gyümölcsökből készítettem. Hámozás nélkül, gerezdekre vágva egy tálba tettem és fahéjjal, kevés barna cukorral és egy evőkanál rétesliszttel összekevertem, majd belehalmoztam a kerek tészta közepébe. A széleit felhajtottam így lett galette. 200 fokon 20 percet sütöttem. Ezután a jó rozslisztes, magos kenyér is bezuttyant a sütőbe, kihasználva a hőt.

9ace970e-f579-41f2-972c-17931146d2c5.jpeg

8ec3199e-9015-4b36-986e-46de724adbfa.jpeg

Szólj hozzá

Gomba Konyha Vegetáriánus Ehető vadnövény